Monipuolista ja erilaista hauskaa ohjelmaa hoivakoteihin!


Meinaako virkistystoiminnan tarjoaminen jäädä kiireen takia? Vai onko hoivakodissanne virkistystoimintaa, mutta se on pääosin bingoa, sananlaskuja ja ulkoilua? Haluaisitko tuoda vaihtelua hoivakotinne virikesuunnitelmaan ja varmistaa, että monipuolinen ja vaihteleva virike tulee toteutettua?

OMA RYHMÄ PITÄÄ TUNTEA

Bingo, sananlaskut ja arvoitukset ovat tosi jees ja käytän niitä itsekin esimerkiksi silloin, kun lähden hakemaan ryhmän dynamiikkaa. (En tosin muista edes, milloin olisi pelattu bingoa vaikka tosi jännäähän se on?!)  On olemassa kuitenkin lukematon määrä muitakin mahdollisuuksia ikäihmisten virkistystoimintaan, nimenomaan sellaisia, joilla voidaan tuottaa ikäihmisille merkityksellisyyden ja osallisuuden kokemuksia!

JOTAIN UUTTA JA ERILAISTA

Olen kysellyt hoivakodeissa, että millaista virikettä he tarjoavat asiakkailleen. Vastaukset ovat olleet: Ulkoilemme, laitetaan ruokaa yhdessä, pelataan bingoa ja luetaan lehtiä ja lauletaan. Jotkut jopa vievät asiakkaat baariin lasilliselle, jos hammasta kolottaa. Vitsi miten MAHTAVAA!

Kaikki mahdollinen virike on hyvästä, ja edellä mainitut aktiviteetit ovatkin siitä kivoja, että ne eivät vaadi etukäteen hirveästi suunnittelua, vaan tekeminen onnistuu spontaanisti arjen timmellyksessä ja sellaista arjen pitääkin olla! On erittäin hienoa, jos näitä asioita ehditään tekemään, on nimittäin myös valitettavasti niin, että yhteiset hetket voivat jäädä toteutumatta joskus ihan vain kiireen takia, mikä sekin on täysin ymmärrettävää.

VirkeX:n RYHMILLÄ LISÄÄ YHTEISÖLLISYYTTÄ, ASIAKASTYYTYVÄISYYTTÄ JA MERKITYKSELLISYYDEN KOKEMUKSIA IKÄIHMISILLE

Asiakkaat ovat kertoneet, kuinka toiminta on usein samaa sen vuoksi, kun toiminnan suunnitteluun ei ehditä käyttää riittäväsi aikaa ja joskus virike jää toteuttamatta. Tähän on helppo ratkaisu!

Periaatteeni on tarjota toimintaa, joka poikkeaa hoivakodin normaalista virikesuunnitelmasta. Sananlaskut yms ”perusjutut” on niin sanottua starttikamaa, joiden avulla on usein turvallista lähteä tunnustelemaan ryhmän dynamiikkaa. Kun ryhmä nivoutuu yhteen ja opin tuntemaan sen yhteentoimivuutta uskalletaan jo kokeilla uusia juttuja. Tutustumiseenkin on olemassa monia eri vaihtoehtoja.

MILLAISTA LISÄMAUSTETTA VirkeX VOI TUODA MEIDÄN HOIVAKOTIIN?

Voin viedä asiakkaanne matkalle eri maihin, voimme aikamatkata takaisin 50-luvulle, voin tarjota monipuolisesti erilaista toiminnallista tekemistä, saan taatusti aivokoneiston laulamaan ja suunpielet hymyyn! Ja tottahan toki me myös joraamme niin, että pyörätuolit notkuu! Joka kerta menemme eri teemalla. Jos jokin teema kuten esimerkiksi musiikki on juuri teidän asiakkaillenne mieluinen, sitä voimme tehdä uudestaan, MUTTA: Ei samalla tavalla kuin aiemmin. Pitää olla jokin twist! 😉

Matkailua hoivakodissa

KAIKKI TOIMINTA MÄÄRÄYTYY RYHMÄN TOIMINTAKYVYN MUKAAN.

Metodini hoivakodissa ja muidenkin ryhmien ohjauksessa ovat ehdottomasti heittäytyminen, huumori, innostaminen, asiakkaiden osallistaminen ja kunnioitus. Tarjoamassani toiminnassa yhdistyvät toimintakyvyn tukeminen huumorin keinoin. Jokainen ryhmä on erilainen, ja omaa ammattitaitoani onkin suunnitella jokaiselle ryhmälle omanlaisensa ohjelma, jotta asiakkaat saavat siitä mahdollisimman paljon irti.

Tsekkaa seuraavasta linkistä millaista toimintaa VirkeX voi tuoda hoivakotiin ja muihin ryhmiin, ja poimi samalla vinkit hauskuuttaa hoivakodissa! https://youtu.be/GLLg5SPNQbE

INTEGROITU VIRKISTYSTOIMINTATUOKIO

Tykkään käyttää sanaa integroitu, sillä virkistystoimintatuokiolla emme keskity tekemään vain yhtä asiaa. Tämä tarkoittaa sitä, että toiminta rakennetaan jonkin teemaan ympärille ja tunti sisältää toimintaa monipuolisesti: Aivojumppaa, hahmottamista, erilaisia muistiharjoitteita, liikuntaa/tanssia, sketsejä visoja ja kisoja.

MILLAISTA MATERIAALIA VIRKEX:LLÄ ON KÄYTÖSSÄ?

Päivitän jatkuvasti virikemateriaalejani, jotta voin tarjota asiakkaille uusia elämyksiä. En lähde tähän yksityiskohtaisesti luettelemaan kaikkea sitä mitä on käytössä, sillä materiaalia on niin paljon! Mutta yleisesti ottaen erilaisia muistelu materiaaleja kuten kortteja, artikkeleita, kirjoja, äänitteitä ja yhteisöllisiä pelejä…. Muistiharjoituksia on varten on mm.erilaisia kuvia ja olen itse kehitellyt paljon erilaisia (hauskoja) tapoja vetää muistiharjoitukset ja muun aivojumpan. Tavoitteeni on aktivoida kaikkia aisteja; näkö, tunto, kuulo ja jopa maku. Olemmepa matkanneet aiemmin myös vanhan ajan makujen maailmaan! 😉 Se on silloin silmät kii, ja suu auki! 

OLI MATERIAALIA MITEN PALJON TAHANSA TUOKION TUKENA, TÄRKEIN TYÖKALU ON OMA PERSOONA

Minulle on sydämen asia, että asiakkaat viihtyvät ja he lähtevät pois virkistystunnilta hymyssä suin. Olen aidosti ja rehellisesti vain sitä mitä olen, ja sekös näitä mummuja pappoja naurattaa. Minulle on myös erittäin tärkeää hoivakodin omistajien tyytyväisyys tuotettua palvelua kohtaan, ja avoimessa yhteistyössä voimmekin luoda palvelua jatkuvasti parempaan suuntaa.

VirkeX tunnin päätyttyä hoitajat hakevat asukkaat pois toimintatilasta ja kysyvät: ”Oliko hauskaa?”

”NO OLI!”

Minusta on ihana kuulla, kuinka toimintani yhdistetään hauskaan. Tämä on koko ajan tavoitteeni, että ikäihmisillä olisi hauskaa ja monipuolista, vaihtelevaa tekemistä. Haluan tuoda heille jotain uutta, mitä tahansa mikä vain piristää heitä, MUTTA, MISSÄ ON MYÖS JÄRKI MUKANA, eli toiminta tukee ikäihmisen toimintakykyä.  Hoivakoti, jossa olen käynyt yli vuoden ajan säännöllisesti, on hyvä esimerkki siitä, kuinka ryhmä voi voimaantua ja kokea turvallisesti kaikenlaisia tunteita yhdessä. Meillä on porukassa hurjan hauskaa!

USEIN ON PAPPAT JA MUMMUT SAANEET PYYHKIÄ SILMÄKULMIAAN, NAURAMISESTA!

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettemmekö osaisi välillä rauhoittua, vaikka hengellisen aiheen äärelle. Tiesitkö, että hengellistäkin aihepiiriä voidaan käsitellä monin eri keinoin ja se voi olla oikeastikin aika kivaa? Pyrinkin vaihtelemaan teemoja niin, että jokainen saisi jotakin itselleen tärkeää. Osallistan asiakkaita myöskin vaikuttamaan siihen, millaista toimintaa heille suunnittelen.

JOS HALUAT LÄHTEÄ LISÄÄMÄÄN ASIAKASTYYTYVÄISYYTTÄ TEIDÄN HOIVAKODISANNE, TSEKKAA SEURAAVAKSI KUINKA PALJON PALVELU MAKSAA JA KUINKA HANKKIA PALVELUA

VirkeX tarjoaa kolme valmista palvelupakettia hoivakoteihin:

  1. 8h/kk 445€ (esim joka viikko 2h)
  2. 4h/kk 225€ (esim. joka viikko 1h)
  3. 2h/kk 115€ (esim. joka toinen vko 1h)

NÄIN HANKIT PALVELUA

SOITA MINULLE 045-1143443 (Tavoitettavissa arkisin 8-18, perjantaisin helpoiten. Jos en vastaa, killaatan sulle takas het kun joudan!)

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA: henni.niileksela@virkex.fi

Sun ei suinkaan tarvitse tehdä molempia, vaan toinen riittää 😉

VOIT MYÖS LAITTAA MULLE VIESTIN VirkeX FACEBOOKISSA: http://www.facebook.com/VirkeX.fi/

HUOMIOITAVAA!

Tämä palvelu on mahdollista saada arvonlisäverottomana.

”Kunnan, kuntayhtymän tai yksityisten palveluntuottajien toisilta yksityisiltä palveluntuottajilta ostamat sosiaalihuoltopalvelut, jotka luovutetaan edelleen asiakkaalle, ovat verottomia, mikäli asiakkaan palvelusuunnitelmassa mainitaan alihankintana hankittavat palvelut ja niiden tarve. Alihankkijan ei tarvitse kuitenkaan tehdä palvelusuunnitelmaa sosiaalipalvelun saajan kanssa. Alihankkijan kohdalla riittää, että kokonaispalvelun tarjoaja on tehnyt asiakkaan kanssa palvelusuunnitelman.
Yksityisten palveluidentuottajien täytyy voida todentaa, että toiselta yksityiseltä palveluntuottajalta hankittu palvelu luovutetaan edelleen asiakkaalle. Riittävänä näyttönä siitä, että näin tapahtuu, voidaan pitää palveluntuottajan antamaa kirjallista vakuutusta.”


Teen tämän asiakkaalle mahdollisimman helpoksi, joten VirkeX laatii asianmukaisen vakuutuksen, päivää ja allekirjoittaa sen. Vakuutus luovutetaan myös kokonaispalveluntarjoajalle, eli tilaajalle joka allekirjoittaa myös sopimuksen. Sopimus on edellytys arvonlisäverottomuudelle, se EI SIDO hoivakotia palvelun tuottamiseen jatkuvasti.
LÄHDE: Syventävä vero-ohjeet sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotus kts. https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohjehakusivu/48131/sosiaalihuoltopalvelujen_arvonlisaverot3/#5-alihankkijatKysy rohkeasti lisää! Ajanvaraukset puhelimitse tai sähköpostilla. Jos en vastaa, olen luultavasti ohjaamassa ryhmää tai asiakaskäynnillä.  Soitan sinulle takaisin mahdollisimman pian.

VirkeX -Henni: 045 114 3443

henni.niileksela@virkex.fi