Lue alta kaikille ikäihmisille avoimista ryhmistä sekä erilaisille yhdistyksille tarjottavista mahdollisuuksista. Ensin esittelyssä kaikille avoin ryhmä….

FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

HÖPEREHTIJÄT

Kaikille ikäihmisille avoin ryhmä, jossa jokaisen osallisuus on tärkeää. Jos ikäihminen kaipaa jotain hauskaa ja älyllistä, tämä on oikea ryhmä!

MIKÄ IHMEEN HÖPEREHTIJÄ? ONKO TÄMÄNKIN TAUSTALLA JOKIN TARINA?

KYLLÄ! Jatka vain lukemista…

Kun minulla ei ole oikeen mitään tekemistä, niin minä sitten vaan höperehin niin sanotusti kotona. Jos ois joku porukka missä näkis muitahii tämmösiä samanlaisia höperehtijöitä niin lähtisin heti!”

________

Näin tuumasi oma mummoni kerran, kun kyselin kuulumisia. Mummu on aina ollut hyvin tekevä ja sosiaalinen. Juttua riittäisi vaikka kuinka. Mummoni kuittasi huumorilla, kuinka hän ”höperehtii” tekemisen puutteesta johtuen.

Kuva:Pixabay

Mitä ihmettä tuolla ”höperehtijällä” ja ”höperehtimisellä” oikein tarkemmin ottaen tarkoitetaan?! Kurkataampa vähän VirkeX sanakirjaa. HUOM! pidäthän pilkkeen silmäkulmassa…

KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

Höperehtijällä tarkoitetaan iäkkäämpää henkilöä, joka on elämässään aina tottunut tekemään paljon, ja toimintakyvyn vanhemmiten laskiessa on tekemisen keksiminen muuttunut haastavammaksi. Kun on aina tehnyt ja puuhaillut erilaisia asioita aikansa kuluksi eikä se enää ole niin helppoa, alkaa tapahtumaan höperehtimistä. Höperehtimisellä taas tarkoitetaan höperehtijän käytöstä, kun hän pyrkii keksimään ja kehittelemään itsellensä tekemistä kaikin keinoin, joskus siinä onnistuen ja joskus epäonnistuen. Höperehtijää vaivaa kamala tekemisen ja seuran puute, joka purkautuu kotona höperehtimisenä. Höperehtijää ei tyydytä enää samat vanhat ajankulut, hän haluaa käyttää myös päätänsä. Vaarana on, että höperehtimiseen hermostuu ja höperehtijä lyö lopulta hanskat tiskiin ja mökkiytyy kotiinsa neljän seinän sisälle!”

______

Kuvahaun tulos haulle cartoon granny
Kuva: Pixabay

”Siinä sitä sitten tuassiisa ollaan, pyöritään kotona ympyrätä” -Saara 89v

_____________________

Ei ollut ensimmäinen kerta, että ikäihminen mainitsee kuulumisissaan tekemisen ja seuran puutteen. Osa ikäihmisistä ovat kertoneet, etteivät oikein tiedä minne lähtisivät. Kun olisi mukava joskus jumpata, askarrella, pelata, muistella, musisoida, kertoa vitsejä ja ihan vain kerrankin nauraa oikein kunnolla!

_______

NYT ON LÖYTYNYT RYHMÄ, JOKA SISÄLTÄÄ TUOTA KAIKKEA INTEGROITUNA HAUSKAKSI OHJELMAKSI.

_____

Osa on kokeillut jo joitain ryhmiä, mutta ne eivät ole tuntuneet itselle sopivilta. Osa on mukana eri yhdistysten toiminnassa, mutta kaipaavat silti lisää toimintaa, osa taas ei ole löytänyt itselleen sitä sopivaa porukkaa.

Kuva: Pixabay

Koen tärkeänä, että jokaiselle löytyisi aina jotain tekemistä mikä kiinnostaa. Tämän vuoksi ohjaamissani ryhmissä suunnittelen aina monipuolisen ja vaihtelevan ohjelman joka mukailee osallistujien toiveita ja mielenkiinnon kohteita. Tärkeintä on, että ikäihmisillä on hauskaa ja arkea jaksaisi taas ryhmän jälkeen painaa virkeämpänä. Toiminnan taustalla on ajatus ohjelmasta, joka tukee samalla myös ikäihmisen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä.

_____

TAKUULLA HAUSKAA JA MONIPUOLISTA OHJELMAA ASIAKKAITA KUNNIOITTAEN

Ryhmätoiminnassa ikäihminen osallistuu toimintaan, joka on ns. integroitua. Jokaiselle tapaamiselle on teema, jonka ympärille toiminta suunnitellaan. Oli teema mikä tahansa se voi sisältää muistelua, musiikkia, aivojumppaa, liikuntaa, kädentaitoja, pelaamista ja vaikka mitä ja niin monilla eri tavoin, että toiminta pysyy mielenkiintoisena. Teemat rakennetaan tuttujen aiheiden ympärille kuten esimerkiksi kansankoulu ajat ja 50-luku näin parina esimerkkinä. Tietysti ryhmän jäsenet pääsevät vaikuttamaan suunnittelemiini ohjelmiin esittämällä toiveita aiheista. Jokaisen asiakkaan toimintakyky otetaan ryhmässä huomioon!

____

IKÄIHMINEN VOI JATKAA RYHMÄN JÄLKEEN ARKEAAN ETEENPÄIN MIELI VIRKEÄNÄ

____

VirkeX ”höperehtijät” sopii ikäihmiselle joka:


-Asuu kotona yksin tai kaksin, kolmin tai nelin

-Kaipaa seuraa sekä taatusti mukavaa tekemistä

-Ei kaihda huumoria

-Tykkää muistella ja käyttää päätä

___

Oletko sinä tai onko sinun lähipiirissäsi ”höperehtijä”? Vinkkaappa hänelle, että VirkeX ryhmä kokoontuu…

KIURUVEDELLÄ

RYHMÄÄN VOI TUODA MYÖS OMAISHOIDETTAVAN, JA MAKSU ONNISTUU OMAISHOIDON PALVELUSETELILLÄ.

Höperehitään Kiuruveden seurakuntatalolle 19.2.2020 Klo: 12.00 Nähdään takkahuoneella. Esteetön pääsy yläkautta.

Paikan piällä suap lopettaa höperehtimisen. VirkeX on varmasti kehitellyt tekemistä! 😉

Hinta 13.00€/henkilö (Sisältää kahvitarjoilun)

Kesto 1,5h

TEEMANA: Höperehikkö sinähii?

Jos sinun tai läheisesi tekee mieli lähteä höperehtimään kohti Kiuruveden Seurakuntataloa, tulee sinun EHDOTTOMASTI HUOMIOIDA, että ryhmään tulee ilmoittautua 14.2.2020 mennessä yrittäjälle.

Killaata siis Hennille: 045-1143443. Voit ilmoittautua myös tekstiviestillä. Jos en vastaa puhelimeen olen asiakastyössä, soitan sinulle takaisin mahdollisimman pian.

Ryhmä kokoontuu vain, jos on riittävästi ilmoittautuneita.  Toteutumisesta ilmoitetaan ilmoittautuneille!

Kotiin palatessasi saatat huomata, että höperehtimisen tarpeesi on selkeästi vähentynyt. 😉

MUTTA ENTÄS KUN HÖPEREHTIMISEN TARVE PALAA TAKAISIN?

Ei hätää! Ryhmän kanssa voidaan sopia uusi tapaamisaika.

HAE MUKAASI HYMY, JOKA KESTÄÄ PITKÄÄN

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________


YHDISTYKSET JA MUUT RYHMÄT

OISKOHAN JOSKUS VAAN MUKAVA TULLA JA NAUTTIA VALMIISTA OHJELMASTA?

Kuvan mahdollinen sisältö: 6 henkilöä, hymyileviä ihmisiä, ihmiset istuvat, pöytä ja sisätila
PYHÄNNÄN ELÄKELÄISTEN KAUDEN PÄÄTTÄJÄISET 2018

VirkeX suunnittelee ja toteuttaa ohjelmaa myös isoille ryhmille! Ohjelma on hauskaa ja tavoitteena on tukea ryhmän sisäistä yhteisöllisyyttä.

Kuvan mahdollinen sisältö: 3 henkilöä, hymyileviä ihmisiä, sisätila

Oli yhdistyksellä kauden päättäjäiset, pikkujoulut tai joku muu kerta, kun valmis ohjelma olisi paikallaan, älä epäröi ottaa yhteyttä. Suunnittelen ohjelman ryhmän toiveiden ja mielenkiinnon mukaan. Ohjelma on integroitu kokonaisuus, eli esimerkiksi musiikki-teema voi sisältää aivojumppaa, laulamista ja muuta toiminnallista yhdessä tekemistä ja liikuntaa.

___________

HINNASTO

2h ohjelman suunnittelu ja ohjaus -150€ (sis.alv 24%)

1h ohjelman suunnittelu ja ohjaus -110€ (sis.alv 24%

Yli 30 hengen ryhmälle suosittelen 2h ohjelmaa!

____

Matkakorvaukset yli 15km ylittävältä osalta 0,43€/km VirkeX toimipaikasta asiakkaan luokse ja takaisin toimipaikkaan. Toimipaikka: Kiuruvedentie 1255a 74595 Runni.

SOITA JA KYSY LISSEE!

Henni: 045-1143443

henni.niileksela@virkex.fi

________________________________________________________________________