[[ Koronavirustilanne on huomioitu VirkeX:llä. Lue lisää klikkaamalla: TIEDOTTEET. ]]

Mieltä virkistävää toimintaa ja kotijeesiä ikäihmisille, apua ja tukea omaishoitajille.  

Yrittäjästä

Nimeni on Henni Niilekselä, laillistettu sosionomi. Valmistuin keväällä 2018 sosionomin ammattiin ja päätin perustaa yrityksen pohdittuani ennaltaehkäisevän työn merkitystä sosiaalialalla.
Perheeseeni kuuluuvat aviomies ja kaksi lasta, kaksi koiraa ja kaksi kissaa. Harrastan harmonikan soittoa, laulamista ja minua kiinnostaa erityisesti Suomen historian merkittävät tapahtumat, vanhat esineet ja musiikki. Oikeastaan kaikki, mikä kertoo siitä, miten tähän nykytilanteeseen on tultu. Olenkin oppinut erityisen paljon asiakkailtani pienien asioiden arvostamista ja tunnen olevani etuoikeutettu, kun olen saanut, ja saan kuulla niin huikeita tarinoita työni ohessa.

Yritys syntyy

Yksinäisyys kosketti. Halusin konkreettisesti tehdä jotain asian eteen ja tehdä sen niin hyvin, että kehitin palvelun jolla voisin oikeasti alkaa vaikuttamaan. Kysyn itseltäni, millaisen vanhuuden haluaisin? Tämä ohjaa tekemääni työtä, tavoitteellisesti ja hauskalla tavalla. VirkeX aloitti toimintansa elokuussa 2018.
Opinnäytetyössäni  olen tutkinut yhteisöllisyyden ilmenemistä ja merkitystä. Tämän pohjalta uskallan väittää, että yhteisöllisyydellä voidaan tuottaa hyvinvointia ja jokainen meistä kaipaa toisen ihmisen seuraa ja tunnetta siitä, että kuuluu johonkin. Edes joskus.

Kuvassa voi olla ainakin yksi henkilö

Se, että kokee olevansa tärkeä ja tykätty, on merkityksellistä oman  hyvinvoinnin kannalta.
Kaikkihan me olemme erilaisia. Toiset tykkäävät olla paljon itsekseen omassa rauhassa, toiset taas kaipaavat muiden seuraa ja tekemistä useammin kuin toiset. Yritykseni tarjoaa virikkeitä heille, jotka kokevat kuuluvansa jälkimmäiseen ryhmään. Virikepalveluiden lisäksi tarjoan myös kotijeesiä ja omaishoitajan sijaispalvelua. Jos ikäihminen tarvitsee apua arjen askareissa tai omaishoitaja tarvitsee aikaa itselleen, autan mielelläni.
Palveluni tarjoavat monipuolista tekemistä, yhdessä olemista ja välittämistä rennolla ja huumorintajuisella otteella.
Kuvassa voi olla 1 henkilö, hiukset, ulkovaatteet ja tekstissä sanotaan KEEP CALM AND JUST virkex SMILE
VirkeX tarjoaa laadukasta, yksilöllisesti suunniteltua virike-ja kotipalvelua sekä apua ja tukea omaishoitajille Iisalmessa, Kiuruvedellä, Sonkajärvellä ja Vieremällä. Hoivakodeille suunnittelen ja toteutan viriketuokiot. Koronan vuoksi kuitenkin kaikki ryhmätoiminta on tällä hetkellä tauolla 🙁  Toivottavasti tilanne saadaan palautettua takaisin uomiinsa! Toivoa on 🙂 
Palveluideni tarkoitus on tukea osallisuutta, luoda hyvää mieltä ja voimavaroja asiakkaitteni perusarkeen sekä edellytyksiä siinä pärjäämiseen.

Ammattina vuorovaikutus

Kuten todettu, jokainen meistä on erilainen. Jokaisella meistä on omanlaisensa historia, kiinnostuksen kohteet ja käyttäytymismallit. On normaalia että omaiset ja asiakas voivat olla alkuun epävarmoja, kun uusi ihminen astuu heidän elämäänsä, tiedä mitä se vielä meinaa keksiä?
Huoli pois, sillä meillä ei ole kiire. Annetaan rauhassa aika luottamuksen syntymiselle.
Omaa ammattiosaamistani on kyky tarjota jokaiselle asiakkaalle jotain sellaista, mikä luo iloa ja voimavaroja juuri hänelle. Kaikki alkaa tutustumisesta, joka luo puitteet syvemmälle vuorovaikutukselle ja aina vain laadukkaamman palvelun tarjoamiseen. Minulle on tärkeää, että asiakas voi hyvin ja sen eteen teen töitä parhaani mukaan. Erityisen tärkeänä pidän molemminpuolista kunnioitusta ja avointa kommunikaatiota. Yhteistyöllä voimme taata asiakkaalle parasta mahdollista palvelua.

Surullinen totuus

Ensiksi sanottakoon, että kaikki eivät kärsi yksinäisyydestä. En yleistä seuraavaa, vaan kerron omista kokemuksistani. 
Sivusta seuranneena olen huomannut, että yksinäisen vanhuksen päivän sisältö koostuu sängyssä makaamisesta ja päivän kohokohta on, kun kotihoito käy lämmittämässä ruokaa. Ulos ei välttämättä pääse, ei ilman apua. Omaiset tekevät kaikkensa, mutta aika on hyvin rajallista ja joskus välimatkakin on aivan liian pitkä. Joskus myös kaivataan ulkopuolista apua virkistämään ikäihmisen arkea, kun huoli masentuneen oloisesta läheisestä kasvaa. 
On erittäin tärkeää puuttua tarpeeksi ajoissa yksinäisyyden aiheuttamiin psyykkisiin ongelmiin. Näitä ovat havaintojeni mukaan esimerkiksi kieltäytyminen ulos lähtemiseen ja suihkussa käymiseen. Joskus ilmoille lentää myös ajatus siitä, että ”eiköhän tämä olis jo tässä, ei ole elämää muutenkaan jäljellä”. 
Olen sitä mieltä, että jokainen ihminen ansaitsee arvokkaan vanhuuden! Ei ole väliä kuinka paljon elämää on jäljellä, ihminen on loppuun asti fyysis-psyykkis-sosiaalinen paketti! Meidän mummojen ja pappojen ponnistuksia tulee arvostaa ja tarjota heille niin paljon iloa ja hyviä hetkiä, että tuollaiset ”eiköhän tämä olis jo tässä”, ajatukset voisivat väistyä antaen enemmän tilaa ilon tunteille!

Työni on tehty silloin, kun asiakas palaa arkeensa hymy huulillaan.

Kuvassa voi olla 1 henkilö ja hiukset


VirkeX on palvelusetelituottaja!

-Rintamaveteraanien ja sotainvalidien kotiin vietävät tukipalvelut ( ESIM:  VIRIKEPALVELU! )
-Omaishoitajan sijaispalvelu
-Tilapäinen kotipalveluVaana – Wikipediawww.vaana.fi
Arvon meistä jokainen ansaitsee!

Yritykseni on hyväksytty sosiaalipalvelujen tuottaja.

Omavalvontasuunnitelmaan voit tutustua tästä.

Tietosuojaselosteen voit lukea myös tästä klikkaamalla.


Killaata ja kysäse tai laita postia!

VirkeX -Henni: 045 114 3443

henni.niileksela@virkex.fi