Mieltä virkistävää toimintaa ja kotijeesiä ikäihmisille, apua ja tukea omaishoitajille.  

Yrittäjästä

Nimeni on Henni Niilekselä, laillistettu sosionomi. Valmistuin keväällä 2018 sosionomin ammattiin ja päätin perustaa yrityksen pohdittuani ennaltaehkäisevän työn merkitystä sosiaalialalla.
Perheeseeni kuuluuvat aviomies ja kaksi lasta, kaksi koiraa ja kaksi kissaa. Harrastan harmonikan soittoa, laulamista ja minua kiinnostaa erityisesti Suomen historian merkittävät tapahtumat, vanhat esineet ja musiikki. Oikeastaan kaikki, mikä kertoo siitä, miten tähän nykytilanteeseen on tultu. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun olen saanut, ja saan kuulla niin huikeita tarinoita työni ohessa ja oppia jatkuvasti lisää asiakkailtani.

Yritys syntyy

Yksinäisyys kosketti. Halusin konkreettisesti tehdä jotain asian eteen ja tehdä sen niin hyvin, että kehitin palvelun jolla voisin oikeasti alkaa vaikuttamaan. Kysyn itseltäni, millaisen vanhuuden haluaisin? Tämä ohjaa tekemääni työtä, tavoitteellisesti ja hauskalla tavalla. 

Se, että kokee olevansa tärkeä ja tykätty, on merkityksellistä oman  hyvinvoinnin kannalta.
Kaikkihan me olemme erilaisia. Toiset tykkäävät olla paljon itsekseen omassa rauhassa, toiset taas kaipaavat muiden seuraa ja tekemistä useammin kuin toiset. Yritykseni tarjoaa virikkeitä heille, jotka kokevat kuuluvansa jälkimmäiseen ryhmään. Virikepalveluiden lisäksi tarjoan myös kotijeesiä ja omaishoitajan sijaispalvelua. Jos ikäihminen tarvitsee apua arjen askareissa tai omaishoitaja tarvitsee aikaa itselleen, autan mielelläni.
 Avustus ja virikepalvelu yksilöllisesti asiakkaalle onnistuu myös hoivakotiin.
Palveluni tarjoavat monipuolista tekemistä, yhdessä olemista ja välittämistä rennolla ja huumorintajuisella otteella.

Palveluideni tarkoitus on tukea osallisuutta, luoda hyvää mieltä ja voimavaroja asiakkaitteni perusarkeen sekä edellytyksiä siinä pärjäämiseen.

Ammattina vuorovaikutus

Kuten todettu, jokainen meistä on erilainen. Jokaisella meistä on omanlaisensa historia, kiinnostuksen kohteet ja käyttäytymismallit. On normaalia että omaiset ja asiakas voivat olla alkuun epävarmoja, kun uusi ihminen astuu heidän elämäänsä, tiedä mitä se vielä meinaa keksiä?
Huoli pois, sillä meillä ei ole kiire. Annetaan rauhassa aika luottamuksen syntymiselle.
Omaa ammattiosaamistani on kyky tarjota jokaiselle asiakkaalle jotain sellaista, mikä luo iloa ja voimavaroja juuri hänelle. Kaikki alkaa tutustumisesta, joka luo puitteet syvemmälle vuorovaikutukselle ja aina vain laadukkaamman palvelun tarjoamiseen. Minulle on tärkeää, että asiakas voi hyvin ja sen eteen teen töitä parhaani mukaan. Erityisen tärkeänä pidän molemminpuolista kunnioitusta ja avointa kommunikaatiota. Omaisten kanssa pidetään yhteyttä jos he niin toivovat ja mm. videopuheluita soitellaan ja kuulumisia kerrotaan. Yhteistyöllä voimme taata asiakkaalle parasta mahdollista palvelua!

Surullinen totuus

Ensiksi sanottakoon, että kaikki eivät kärsi yksinäisyydestä. En yleistä seuraavaa, vaan kerron omista kokemuksistani. 
Sivusta seuranneena olen huomannut, että yksinäisen ikäihmisen päivän sisältö koostuu sängyssä makaamisesta ja päivän kohokohta on, kun kotihoito käy lämmittämässä ruokaa. Ulos ei välttämättä pääse, ei ilman apua. Omaiset tekevät kaikkensa, mutta aika on hyvin rajallista ja joskus välimatkakin on aivan liian pitkä. Joskus myös kaivataan ulkopuolista apua virkistämään ikäihmisen arkea, kun huoli masentuneen oloisesta läheisestä kasvaa. 
On erittäin tärkeää puuttua tarpeeksi ajoissa yksinäisyyden aiheuttamiin psyykkisiin ongelmiin.  Joskus ikäihminen saattaa heittää ilmoille ajatuksen siitä, että ”eiköhän tämä olis jo tässä, ei ole elämää muutenkaan jäljellä”. 
Olen sitä mieltä, että jokainen ihminen ansaitsee arvokkaan vanhuuden! Ei ole väliä kuinka paljon elämää on jäljellä, ihminen on loppuun asti fyysis-psyykkis-sosiaalinen paketti! Meidän ikäihmisten ponnistuksia tulee arvostaa ja tarjota heille niin paljon iloa ja hyviä hetkiä, että tuollaiset ”eiköhän tämä olis jo tässä”, ajatukset voisivat väistyä antaen enemmän tilaa ilon tunteille!

Työni on tehty silloin, kun asiakas palaa arkeensa hymy huulillaan.


VirkeX on palvelusetelituottaja!

-Rintamaveteraanien ja sotainvalidien kotiin vietävät tukipalvelut ( ESIM:  VIRIKEPALVELU! )
-Omaishoitajan sijaispalvelu

Yritykseni on hyväksytty sosiaalipalvelujen tuottaja.

Parasta palvelua, Tervetuloa vertailemaan palveluntuottajia
Parasta palvelua palveluseteli.

Asiakastarina Ylä-Savon SOTE | Arter

Omavalvontasuunnitelmaan voi tutustua tästä.

Tietosuojaselosteen voit lukea myös tästä klikkaamalla.

Killaata ja kysäse tai laita postia!

VirkeX -Henni: 045 114 3443

henni.niileksela@virkex.fi